Social 31 August 2007 00:11
Era BBBB sau, in traducere proprie, “Blonda Buna, Blanda si Bleaga. Mi-ar fi placut sa joc si un rol negativ, «mai strong», dar probabil ca am intrat fara voie intr-un anumit tipar, si de acolo nu m-au scos”.
Acum nu mai este blonda si nici nu mai apare in filme. S-a apucat de afaceri. Este usor roscata, dar are aceiasi ochi verzi-albastrui, voiosi, aproape aceiasi pistrui si de cinci ani este mama a doi baieti. Gemeni. Rodica Horobet. Pour les connaisseurs, actrita care a jucat in serialul copilariei unora dintre noi “Eroii nu au varsta”. Poate “Al patrulea gard, langa debargader”, in regia lui Cristiana Nicolae, va mai spune ceva.

DEBUT. in “Eroii nu au varsta” era Andreea. Amorezata de personajul pe care-l interpreta stefan Banica jr. Pistruiata cu parul scurt si carare pe-o parte, imbracata in rochite cu guler alb, rotund, plimba des un carucior pentru copii, dar in care ducea, “sub acoperire”, cartofi. A fost primul ei rol la 14 ani intr-un film important, cu actori de prima mana: Gheorghe Dinica - “de cate ori ne vedem ne aducem aminte de acum 20 de ani” -, Vali Uritescu, Cristina Deleanu, Constantin Diplan. “Filmul a avut un impact puternic in acea perioada. Anul 1984. S-a filmat de dimineata si pana seara timp de un an. Nu-mi mai ramanea timp decat sa mai merg la scoala din cand in cand.” “Habar n-avem cu ce se mananca filmul. Era ca o joaca. Faceam totul din instinct. tin minte ca si in realitate m-am amorezat de Banica pentru o scurta perioada, dupa care am devenit prieteni foarte buni. Acum insa nu ne mai vedem atat de des ca atunci.” O (aparent) banala intamplare a adus filmul in viata Rodicai. in urma unui anunt pe care l-a vazut in ziar s-a prezentat la castingul pentru rolul Andreei. N-a spus nimanui nimic. si s-a ferit in special de parinti, temandu-se ca se vor impotrivi. Asa ca singura s-a dus pe un stadion, unde mai venisera, la fel ca ea, alte 2.000 de persoane.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.