Social 31 August 2007 23:58
Suparat ca Teatrul National din Praga i-a refuzat rolul principal sotiei sale Dagmar, dramaturgul fost presedinte si-a retras piesa
Cehii care asteptau cu mare nerabdare premiera noii piese de teatru a fostului presedinte Vaclav Havel au fost dezamagiti sa afle ca ea nu va mai avea loc, probabil, in toamna aceasta, din cauza neintelegerilor „ireconciliabile” intre autor si Teatrul National din Praga, scrie „The Guardian”. Invocand politica teatrului, de a nu folosi alti actori decat cei aflati pe statul lor de plata, conducerea institutiei pragheze a refuzat s-o distribuie in rolul principal al piesei pe Dagmar Havlova (54 de ani), sotia presedintelui.

Septuagenarul fost presedinte a insistat, explicand ca a scris piesa gandindu-se la Dagmar, tocmai pentru ca ea sa poata juca personajul principal. „A fost langa mine cand am scris-o, a trait piesa alaturi de mine, am scris-o cu gandul ca ea va juca acolo”, s-a plans Havel cotidianului „Lidove Noviny”. Drama, intitulata Odchazeni (Plecand), are elemente autobiografice si urmareste dilema unui lider care incearca sa se obisnuiasca cu viata de dupa renuntarea la putere. „Am vrut sa ne intoarcem in teatru impreuna”, a mai marturisit Vaclav Havel, a carui ultima sotie, actrita de profesie (despre care criticii spun ca n-ar fi fost o lumina), a renuntat la scena dupa casatorie, Havel fiind pe atunci presedinte.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.