Social 30 August 2007 00:50
Parintii care cred ca dau drumul la televizor pe un canal de desene animate si isi lasa linistiti copilul in fata televizorului ar trebui sa se mai gandeasca. Cei mici vad cel putin o scena de violenta pe minut, iar violenta fizica este prezenta in mai mult din jumatate din cazuri.

Acestea sunt rezultatele unui studiu comparativ intre canalele de desene animate, realizat de Anca Velicu de la Institutul de Sociologie al Academiei Romane. Contrar asteptarilor, postul de televiziune Cartoon Network cuprinde mai putine scene de violenta - 63 intr-o ora - decat Fox Kids - 69 intr-o ora.

Cel mai ingrijorator este modul in care sunt distribuite scenele de violenta in cursul unei saptamani. In zilele de lucru, accesul copiilor la televizor este mai liber, fiind mai putin supus controlului parental. Canalele de desene animate nu tin cont de acest lucru. Canalul Fox Kids contine mai putine scene de violenta in week-end, atunci cand se presupune ca parintii stau alaturi de copiii lor si mai multa violenta in cursul saptamanii, cand copiii nu sunt foarte bine supravegheati. In zilele lucratoare, un copil ajunge sa vada o scena de violenta la fiecare 0,8 minute. Canalul Cartoon Network tine cont de acest considerent si contine mai putine scene de violenta in timpul saptamanii, dar numai cu aproximativ 0,5 la suta.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.