Social 30 August 2007 00:28
Fatadele blocurilor si ale caselor din Romania se realizeaza mai nou si din PVC. Principalul avantaj il constituie durata mai mare de viata.

Cererea pentru produse din PVC a crescut in ultimul timp, atit atunci cind este vorba despre finisaje interioare, cit si atunci cind este folosit pentru finisajele exterioare. Cel mai adesea, PVC-ul este intilnit la ferestre, fie ale blocurilor, fie ale caselor.

“PVC-ul este un material foarte des intilnit la constructia de case. Este folosit cu succes la confectionarea de ferestre cu geam termopan, la confectionarea fatadelor, precum si la acoperirea pardoselilor”, ne-a spus Ciprian Ana, administratorul firmei Policons Group SRL. De putin timp, PVC-ul a inceput sa fie folosit si la confectionarea de garduri, precum si a mobilierului de gradina.

Studiile arata ca PVC-ul este ales de cei mai multi proprietari care vor sa isi monteze geamuri termoizolante. Motivul pentru care este preferat, in detrimentul aluminiului si a lemnului stratificat, este ca are un pret mai mic. „Pretul minim al ferestrelor cu timplarie de PVC, alba, este de aproximativ 60 de euro metrul patrat”, ne-a spus Corneliu Veliscu, directorul firmei Melcret Iasi, adaugind ca pe acest segment, la nivelul orasului unde isi desfasoara activitatea, vinzarile sint cu 20% mai mari decit anul trecut. Pretul poate creste considerabil in functie de modelul ferestrei, de numarul deschiderilor. Un alt segment unde PVC-ul a inceput sa fie din ce in ce mai vizibil este cel al fatadelor.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.