Social 30 August 2007 00:26
Inainte sa cotizati la aceste produse, uitati-va la toate costurile aferente.
Comisioanele aferente pensiilor facultative, pe linga faptul ca sint mari, mai sint si extrem de multe si destul de complicate pentru oamenii care vor intra in noul sistem si vor trebui sa le suporte in viitor.

Ele pot fi impartite in mai multe categorii, iar numarul lor total ajunge la 14. De asemenea, comisioanele difera de la un fond la altul, fiind greu comparabile. De exemplu, la capitolul comision de administrare, ING incaseaza 1,24% pe an, aplicat la media activului net al fondului, plus 3,95% din contributiile platite in contul individual si incasate inainte de convertirea in unitati de fond. Comparativ, Allianz-Tiriac incaseaza 5% din contributiile platite inainte de convertirea in unitati de fond si maximum 0,2% pe luna din activul net total al fondului. Toate aceste comisioane, fie ele de administrare, de depozitare, de tranzactionare, bancare, fie de audit, stirbesc din randamentul anual. La costurile respective se aplica, in plus, TVA.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.