Social 29 August 2007 02:37
Chefurile cu bautura si mancare au devenit un obicei in cartierele Bucurestiului. Jumatate de strada este acoperita de covorul rosu. Trei corturi imense au ocupat trotuarul, un stand de bautura si mancaruri fine e improvizat pe un loc de parcare.

Geamurile vecinilor se inchid unul cate unul. Taraful incepe demonstratia de forta. E mare nunta tiganeasca in cartier.

Traiul in comun isi mareste lista de obiceiuri. Dupa ce partidele de barfa din fata blocului si mesele de pomenire instalate in casa scarii s-au banalizat, a venit randul chefurilor intre blocuri sa intre in topul activitatilor. Nuntile marilor familii tiganesti s-au transformat, peste noapte, intr-un cosmar al oricarui bucurestean. Inainte sa mearga la restaurant, oamenii se nuntesc in cartier.

Desi nu sunt autorizate si deranjeaza linistea a mii de oameni, organizatorii nu se sperie de eventualele sanctiuni si nici de vizitele politistilor. Amenzile de cinci milioane de lei vechi sunt o bagatela pe langa sumele cheltuite pentru tot aranjamentul: zeci de mii de euro, ca sa vada saracii de ce sunt in stare vecinii mai bogati.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.