Social 29 August 2007 00:40
Relatiile franco-romane in perioada 1910-1918, subiect de expozitie si dezbatere
Primul Razboi mondial a fost pentru Romania un act fondator. Istoria s-a razbunat apoi si azi, eroii nostri cad in uitare. "Ca sa stim unde mergem, trebuie sa stim de unde venim". Ne-am facut o datorie de suflet sa restituim memoriei colective cateva pagini din aceasta istorie insangerata, dar atat de glorioasa. Deschizand frontul de Rasarit, Romania oferea Occidentului timpul sa respire si rezistand cu eroism si cu pretul sangelui ostasilor sai si-a facut datoria pana la capat. La incheierea "Marelui razboi" i s-a facut dreptate, iar azi incercam sa facem dreptate acelor eroi pe care nu avem dreptul sa ii uitam.

Undeva, din strafundurile arhivelor franceze, au fost recuperate imagini impresionante prin valoarea lor de marturie: ii putem vedea pe acei romani care au facut Romania Mare. Poate printre chipurile pastrate pe pelicula de mai bine de 90 de ani se afla si stramosii tai, cititorule!


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.