PricewaterhouseCoopers (PwC), KPMG, Ernst&Young si Deloitte Romania, companiile care domina piata de audit si consultanta romaneasca sub denumirea de Big4, speculeaza vara piata de recrutare cu scopul de a atrage tinerii absolventi pentru pozitii de juniorat in audit. Sint scoase la concurs si pozitii de middle management, precum si unele din alte domenii decit cele specifice activitatii celor patru companii, de exemplu marketing si administrativ.

Salariile sint atractive, mai ales pentru proaspetii absolventi, care pot primi un salariu pe entry level care pleaca de la 400-500 de euro si poate ajunge intr-un an la 1.000 de euro, ceea ce nu se intilneste la alte companii de pe piata, explica Ariel Ungureanu, consultant de resurse umane la compania Barnett McCall Recruitment.

Acesta spune ca firmele din Big4 „angajeaza in fiecare vara, cind tinerii termina sesiunea si ii pot recruta. Insa probele sint dificile si e destul de greu sa intri. Se dau teste in care se verifica memoria, puterea de intelegere si logica, dar candidatii trebuie sa aiba cunostintele de baza din domeniul auditului si consultantei“.

Cele mai multe pozitii scoase la concurs in aceasta perioada apartin companiei Deloitte Romania, cu un total de 16 posturi vacante. Majoritatea sint adresate seniorilor din audit, consultanta, risk consulting, dar si din avocatura, IT si resurse umane, si includ audit manager, audit supervisor, financial advisor, avocati seniori sau manager resurse umane.