Social 28 August 2007 01:02
Gestionara agentiei loto la care s-a jucat biletul cistigator de duminica nu e la prima performanta de acest tip.

A doua zi dupa anuntul ca din Calarasi e cistigatorul celor zece milioane de euro de la loto, o usoara zarva a cuprins oraselul de la Dunare. Birfa asta mica, de sfirsit de vara, se va stinge repede, lasind localnici neclintiti in saracia lor, cu ochii lipiti de televizor. Acolo e singura magie permisa a vietii lor, din balamucul de vorbe si sprincene incruntate isi fac si ei a doua zi pricina de vorba la serviciu, de asta au stat toata noaptea pe OTV, de asta s-au adunat ciorchine si ieri cind citeva masini ale televiziunilor centrale au parcat pe Strada Dobrogei, iar cameramanii s-au pornit sa filmeze zidurile agentiei cu numarul 4010, de unde s-a tras biletul cistigator.

Alaturi, in frizeria de linga agentie, angajatele au ciripit mai mult ca de obicei, au mai taiat cu foarfecele in gol, ca le erau ochii lipiti de geam, apoi, dupa plecarea reporterilor, una dintre ele, o bruneta guresa, a cutezat sa treaca pragul alb, de termopan, al agentiei, topita de curiozitate. A privit citeva clipe un panou de carton, certificatul de celebritate al intregului oras: „In aceasta agentie s-a cistigat premiul cel mai mare din istoria Loteriei - 34.227.789, 05 RON“. Apoi s-a indreptat catre ghiseul responsabilei de agentie: „Soro, uite asa se mai vorbeste si despre noi in lume, ai ajuns celebra, da-i chiar adevarat ca aici s-a tras biletul cel mare!?“, s-a lasat frizerita cuprinsa de-o indoiala menita sa sporeasca vorbele dinspre doamna Maria Mihai, gestionara.

Cei doi ochi negri ai gestionarei au zimbit si gazda, placut ostenita de atitea interviuri in care a spus mereu acelasi lucru, a repetat pentru frizerita: „Agentia asta e la primul premiu de categoria intii, ca e deschisa doar de doi ani, e, cum s-ar zice, in formare de vad, dar eu am mina buna, am mai dat un premiu de categoria intii, era vorba de 1,5 miliarde de lei prin 2001, cind lucram in alt cartier. La premiile de categoria a doua nici nu le mai tin minte numarul, ca am dat tare multe. Dau premii de pe vremea lui Ceausescu, de vreo 23 de ani, am dat Dacii, excursii in tarile comuniste, dar bani multi, cu sacul, abia dupa Revolutie“, povesteste doamna Maria Mihai, cu bucuria unuia ce s-ar sti aproape de butoanele destinului.

Bani cu sacul e un fel de-a spune, cita vreme cel mai mare cistig banesc pe care il pot elibera agentiile loto din Calarasi este de 30 de milioane de lei vechi. Ce trece de suma asta curge de la robinetul cu bani din Bucuresti. Si gestionara, si frizerita au jucat la loto cite un bilet, cu cite trei variante simple, au fost amindoua, carevasazica, personaje in aceeasi iluzie spulberata duminica seara. Nici una dintre ele nu crede, precum multi alti localnici, ca barbatul care a sunat duminica seara la OTV si a spus ca se numeste Daniel Munteanu e cistigatorul, e chiar adevaratul norocos. „Tre' sa fii nebun sa faci asa ceva, mai ales inainte sa iei banii!“, a spus angajata Loteriei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.