Social 27 August 2007 01:02
Oportunitate. Romanii pot castiga in Europa salarii de trei-patru ori mai mari decat in tara

Peste 19.000 de locuri de munca vor fi oferite pana la sfarsitul anului romanilor care vor sa lucreze in UE. Ofertele sunt relativ sigure, deoarece vin prin intermediul Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei
de Munca (ANOFM).

Agricultorii sunt la mare cautare in Spania, germanii vor macelari si bucatari cu experienta, in timp ce in Franta si Elvetia sunt cautati muncitori sezonieri.

Oferte in Spania

Cele mai multe joburi sunt in Spania, care propun circa 3.700 de locuri de munca in agricultura. Spaniolii mai au nevoie si de mecanici, electricieni, soferi de camion, forjori, macelari, zidari si frigotehnisti.
Contractele pentru domeniul agricol au o durata de 4-9 luni, iar pentru celelalte meserii, de 12 luni. Potrivit realitatea.net, cei care vor sa lucreze in agricultura spaniola pot castiga 800-850 de euro/luna, iar meseriasii sunt platiti cu 1.100-1.300 de euro/ luna, de trei-patru ori mai mult decat in Romania.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.