Social 25 August 2007 01:09
Oficiali din Ministerul Educatiei comenteaza cat este de rentabil sa predai elevilor romani din strainatate Profesorii care si-au depus dosarele pentru a putea preda in Spania si Italia si care nu au citit cu mare atentie informatiile de pe site-ul Ministerului Educatiei vor avea o mare surpriza.

Dascalii trebuie sa suporte din buzunarul propriu cheltuielile de cazare, masa si transport, toate dintr-un salariu care, cel mult, ar putea ajunge la 900 de euro. Dar ar putea fi si de 240 de euro pe luna. Ghinionistii au toate sansele sa se intoarca in Romania datori vanduti.

Peste 100 de profesori romani care s-au aratat interesati sa predea cursuri de limba, cultura si civilizatie romaneasca in Spania si Italia sunt nemultumiti ca dosarele lor au fost respinse, acuzand ca n-au fost informati corect de un functionar al Institutului Limbii Romane. "Nu pot sa va spun numele celui care a gresit.

Pot sa va spun insa ca celor care nu s-au marginit doar la un simplu telefon si au venit pana aici le-am printat informatiile de pe site-ul ministerului si nu au avut probleme la inscriere", ne-a declarat un angajat al institutului, care nu si-a dezvaluit identitatea.

S-ar putea ca, dintr-un punct de vedere, profesorii respinsi sa fie norocosi deoarece, la o analiza atenta, oferta Ministerului Educatiei nu este prea tentanta.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.