Social 25 August 2007 00:25
Romanii plecati peste hotare au trimis acasa sume-record in luna iunie a acestui an. Potrivit datelor comunicate de catre reprezentantii Bancii Nationale a Romaniei (BNR), muncitorii romani au trimis 2,5 miliarde de euro in prima jumatate a anului, din care 500 de milioane numai in iunie.
In aceste conditii, pana la sfarsitul anului, analistii estimeaza ca sumele vor depasi usor cifra de 5 miliarde de euro, fata de 4,3 miliarde de euro, nivelul de anul trecut. Nu numai sumele sunt mai mari, dar si modalitatea de trimitere a banilor este alta. „Banii sunt trimisi prin intermediul bancilor, mai ales ca au scazut comisioanele aferente transferurilor si, nu in ultimul rand, este si mai sigur“, ne-a declarat Liviu Voinea, director de cercetare in cadrul Grupului de Economie Aplicata.El spune ca sumele trimise de romanii plecati de mai multi ani in strainatate scad cu trecerea timpului, pentru ca o parte dintre ei isi reintregesc familiile.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.