Social 25 August 2007 23:36
“Le Figaro Litteraire” a publicat o lista cu cele mai valoroase douazeci de volume care vor aparea in Franta in urmatoarele doua luni.
In curind, in Franta vor iesi pe piata 727 de carti, cifra-record care masoara dinamica unei piete editoriale extrem de prolifice. Dintre toate aceste aparitii, publicatia “Le Figaro Litteraire” a selectat douazeci de carti care vor stirni interes si dupa momentul lansarii. Lista celor de la “Le Figaro Litteraire” include volume ale autorilor francezi, dar si traduceri care vor face valuri si au potential sa stirneasca in continuare discutii. Prima alegere a criticilor prestigioasei publicatii este romanul lui Olivier Adam, “A l'abri de rien”, carte care problematizeaza alegerea unei femei care si-a parasit sotul si cei doi copii pentru a ajuta refugiatii clandestini.

Foarte bine cotata este si Yasmina Reza, pentru “L'Aube le Soir ou la Nuit”, volumul in care discuta ascensiunea lui Nikolas Sarkozy, insistind pe obsesia acestuia pentru putere. Criticii plaseaza “L'Aube le Soir ou la Nuit” printre cartile despre care toata lumea vorbeste, dar prea putini sint cei care le-au citit, iar faptul ca celebra editura Flammarion a mizat pe scriitoare nu face decit sa-i creasca actiunile.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.