Social 24 August 2007 01:27
Mii de scoli din toata tara nu au primit autorizatie sanitara deoarece nu au apa curenta, canalizare, iar WC-urile sunt adevarate focare de infectie
In mai putin de trei saptamani, elevii ar trebui sa deschida usile claselor si sa se aseze linistiti in banca. Insa tabloul e trist. Mii de scoli si gradinite din tara nu au primit aviz sanitar, ca sa nu mai vorbim ca unele stau sa se prabuseasca sub ochii autoritatilor, iar altele sunt carpite pe ultima suta de metri. Conditiile seamana izbitor de bine cu cele dintr-un grajd pentru animale. Multe cladiri nu au apa curenta sau canalizare, iar WC-urile sunt adevarate focare de infectie. Primarii recunosc ca situatia arata ca acum 50 de ani.

Cei 104 elevi ai scolii Ormenis din judetul Mures au emotii pentru noul an scolar. Nu de bucurie, ci de incertitudine. Scoala lor, aproape de casa, risca sa se prabuseasca in orice minut. Prefectul judetului Mures, Ciprian Dobre, spune ca aceasta nu se va deschide la toamna, iar copiii vor fi nevoiti sa parcurga trei kilometri distanta la o scoala invecinata. Peste 300 de unitati scolare din Botosani functioneaza in cladiri care stau sa cada, fara apa curenta si canalizare.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.