Social 24 August 2007 01:25
Demersurile politiei de a inaspri conditiile de detinere si folosire a armelor neletale nu-i sperie pe romani. Pistolarii s-au inmultit in ultima perioada, focuri de arma rasunand aproape in fiecare zi in plina strada chiar si pentru transarea unor dispute banale.

Valul de incidente din ultimele zile, in care mai multe persoane au fost impuscate cu arme asa-zis neletale, ar trebui sa forteze politicienii sa nu mai tergiverseze adoptarea proiectului politiei de modificare a legislatiei privind regimul armelor si munitiilor. Noua lege ii va aduce dupa gratii pe cei care folosesc armele cu iresponsabilitate.

Cel mai recent incident armat s-a petrecut in urma cu doua zile, in Capitala. In seara zilei de 22 august, soferul unei limuzine a folosit o arma cu bile din cauciuc pentru a "convinge" un tanar sa traverseze mai repede strada. Victima s-a ales cu o alica in" piciorul stang.

In 21 august, un grup de romi din clanul "tiganilor de matase" i-a atacat, cu pietre si cu o arma cu aer comprimat, pe proprietarii unui apartament din Timisoara, pentru a-i determina sa le vanda locuinta. Pe 20 august, trei barbati, aflati in incinta Institutului de Medicina Legala (IML) din Craiova, au deschis focul asupra unui tanar venit pentru a-si scoate un certificat medical, cu care se certasera anterior.

In 17 august, un rom din comuna Eselnita a fost impuscat in spate, cu un pistol cu aer comprimat, in fata unei discoteci. Agresorul de 18 ani avea permis de portarma doar de trei zile si primise pistolul cadou de la tatal sau. Pe 14 august, un politist al Sectiei 19, din Capitala, a fost impuscat cu un pistol cu gaze, in timp ce incerca sa aplaneze un scandal izbucnit intre doua grupari de romi din cartierul Rahova.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.