Social 24 August 2007 00:28
"Legea loteriei" actioneaza la fel pe toate meridianele: odata cu premiul, cresc exponential si numarul de jucatori, si mediatizarea.

Potul de 10 milioane de euro acumulat in 15 saptamani la jocul „6 din 49” a devenit irezistibil pentru milioane de romani, si nu numai: sarbii, bulgarii, ungurii si basarabenii trec granita cu miile ca sa joace la Loteria Romana.

Multi cred ca e ceva specific balcanic ca interesul intregii suflari sa se polarizeze brusc in jurul unui joc pe care cei mai multi il ignora cu anii. Evenimentele nu difera insa prea mult de ceea ce se intampla in alte tari europene ori peste Ocean, atunci cand premiul cel mare al loteriei atinge cifre-record.

Cozi in fata agentiilor, economii importante sacrificate pe combinatii „infailibile”, suspiciuni la adresa sistemului sau a institutiilor, interesul sporit al mass-media - toate alcatuiesc un mecanism cu derulare identica, indiferent de pozitia sa geografica pe harta lumii.
Mirajul milioanelor goleste buzunarele bulgarilor


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.