Social 24 August 2007 14:02
Week-endul acesta se anunta a fi unul de exceptie pentru impatimitii sportului aviatic. Primaria Constantei, impreuna cu Flying Aces – Londra, organizeaza un eveniment fara precedent in Romania: Aero GP Constanta Challenge 2007.

Considerata a fi echivalentul aviatic al Formulei 1, Aero GP este o competitie sportiva de varf care implica lupta intre pilotii militari si civili din toata lumea si care promite satisfactiile si tensiunea unui concurs sportiv de nivel mondial.

Deschiderea competitiei va avea loc la Constanta. Aero GP Constanta Challenge se anunta a fi cel mai spectaculos eveniment din calendarul sportiv al acestui an. Piloti de top, precum Zoltan “Red Phantom” Veres - primul campion Aero GP, Peter “Maximum G” Podlunsek, Andy “Horsepower” Bickmore, Ioan Postolache, Daniel Stefanescu si altii, se vor lupta pentru suprematia aerului.

Vedeta evenimentului va fi insa Bruce Dickinson de la Iron Maiden care isi va face aparitia sambata, in statiunea Mamaia.

Astfel, intre competitiile Aero GP de la Mamaia, vor avea loc si demonstratii ale echipelor de acrobatie aeriana romanesti precum si a echipei de parasutism „Sky Diving”, antrenate pe aerodromul Tuzla.

Competitia se desfasoara in zona Castel din beach-bar "The Wave", Mamaia, sambata si duminica, intre orele 13.30 - 18.30.

Conceptul Aero GP a fost lansat in 2001 si a revolutionat concursurile aviatice, fiind singura competitie in care avioanele se intrec in acelasi timp. Aero GP are trei discipline la care participa avioane acrobatice de inalta performanta: cursa aviatica, in cadrul careia avioanele se intrec la 10 metri deaupra solului pe un circuit amenajat, bombardamentul in picaj - care presupune precizia pilotului - si lupta aeriana, cunoscuta si sub numele de dog fight, in care pilotii se tintesc unul pe celalalt. “In momentul in care unul dintre avioane este tintit, victima va scoate o dara de fum care marcheaza sfarsitul luptei”, a declarat Mike Harmden, directorul operational Aero GP.

Pentru ca la Constanta nu este decat un challenge, pilotii vor concura numai la doua sectiuni ale concursului: cursa aviatica si dog fight.

Gazda evenimentului, Regional Air Services, este o companie full service in aviatia particulara (agricultura, sampling, aero-taxi, cursuri, brevete, monitorizare, naveta pe platformele petroliere), detinatoare a primului aerodrom privat din Romania.

Partenerii media Aero GP Constanta Challenge 2007 sunt: Pro Fm, Pro Motor, Apropo.ro, Time Out si Gandul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.