Social 23 August 2007 00:37
Intre maghiarii si rromii din comuna brasoveana Apata s-a declansat, in noaptea de marti spre miercuri, un razboi care tinde sa capete proportii dupa modelul Hadareni din judetul Mures. Confruntarile violente au degenerat dupa ce maghiariis-au hotarat sa-si faca siguri dreptate pentru ca rromii le fura recoltele de pe camp.
La fata locului s-au deplasat circa 130 de politisti si jandarmi pentru a preveni reizbucnirea altercatiilor in urma carora mai multe persoane din ambele tabere au fost ranite. Rromi l-au acuzat, ieri dimineata, pe primar ca acesta este responsabil deoarece i-a indemnat pe maghiari sa recurga la violente. In apararea sa, primarul localitatii Apata, Iuliu Boloni, a declarat pentru Realitatea Tv ca nu se afla in localitate la momentul izbucnirii scandalului si ca a ajuns abia o ora mai tarziu.

Maghiarii spun ca au surprins un grup de rromi care le furau recoltele de pe camp, dupa care a urmat un conflict violent intre maghiarii si rromii din localitate, soldat cu trei persoane ranite, fara ca cineva sa necesite spitalizare. Cu toate acestea, maghiarii au sparte geamurile mai multor case ale romilor.
In cursul zilei de ieri, mai multe echipe de politisti si jandarmi au ramas in localitate pentru a preveni reizbucnirea conflictelor. De asemenea, autoritatile locale au stabilit formarea unei comisii interetnice pentru aplanarea neintelegerilor pe viitor.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.