La fata locului s-au deplasat circa 130 de politisti si jandarmi pentru a preveni reizbucnirea altercatiilor in urma carora mai multe persoane din ambele tabere au fost ranite. Rromi l-au acuzat, ieri dimineata, pe primar ca acesta este responsabil deoarece i-a indemnat pe maghiari sa recurga la violente. In apararea sa, primarul localitatii Apata, Iuliu Boloni, a declarat pentru Realitatea Tv ca nu se afla in localitate la momentul izbucnirii scandalului si ca a ajuns abia o ora mai tarziu.

Maghiarii spun ca au surprins un grup de rromi care le furau recoltele de pe camp, dupa care a urmat un conflict violent intre maghiarii si rromii din localitate, soldat cu trei persoane ranite, fara ca cineva sa necesite spitalizare. Cu toate acestea, maghiarii au sparte geamurile mai multor case ale romilor.
In cursul zilei de ieri, mai multe echipe de politisti si jandarmi au ramas in localitate pentru a preveni reizbucnirea conflictelor. De asemenea, autoritatile locale au stabilit formarea unei comisii interetnice pentru aplanarea neintelegerilor pe viitor.