Social 23 August 2007 00:03
Timp de cateva zile inainte de deschiderea unei expozitii la Muzeul de Arta Nasher al Universitatii Duke din SUA, Dan Perjovschi va desena pe ferestrele exterioare ale muzeului, in timp ce Lia Perjovschi va crea o instalatie pe un perete interior.
Retrospectiva “States of Mind: Dan and Lia Perjovschi” - ce include picturi, sculpturi, desene, fotografii, creatii video, instalatii si arta conceptuala din 1980 pana in prezent - va fi deschisa intre 23 august 2007 si 6 ianuarie 2008. in pregatirea vernisajului, cei doi artisti vor realiza cateva lucrari la fata locului. incepand de luni, Dan Perjovschi isi va face celebrele “desene sociale” pe ferestre, in timp ce Lia va instala un “Muzeu al Cunoasterii” pe un perete interior.

Tot in aceasta vara, Dan Perjovschi a desenat pe peretii atriumului de la Muzeul de Arta Moderna din New York - MoMA, in cadrul primei sale expozitii solo in America. Multimi de amatori de arta s-au adunat la MoMA timp de doua saptamani, in iunie, pentru a-l urmari pe artist satirizand cu markerul negru subiecte legate de Uniunea Europeana, razboiul din Irak sau incalzirea globala, dupa cum a relatat la momentul respectiv The New York Times.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.