Social 23 August 2007 00:00
Jumatate dintre oamenii pe care ii vezi pe strazile din Edinburgh zilele acestea poarta la gat ecusoane. Sunt fie organizatori, fie participanti la unul dintre multele festivaluri aflate in plina desfasurare in acelasi timp
Festivalul international de teatru, Festivalul Fringe (teatru experimental), Festivalul de film, Festivalul de carte, Festivalul fanfarelor militare etc. Cealalta jumatate sunt turisti si, deci, potentiali spectatori pe care toata lumea si-i disputa.

Una dintre metodele de a-ti castiga publicul este notarea spectacolelor cu stele, un sistem care nu da gres cand e vorba sa promovezi un spectacol. Desigur, cu cat mai multe cronici bune apar, cu atat succesul de casa e mai sigur, dar multi sunt cei care nu se obosesc sa mai citeasca frazele decupate din articole, ci se multumesc sa numere stelele pe care criticii le-au dat. Revizorul, primul spectacol prezentat de o mare companie romaneasca (Teatrul de comedie din Bucuresti), a colectat patru stele din partea mai multor publicatii, plus o cronica buna in „The Times“, afisata deja in toate locurile destinate promovarii la Assembly Universal Arts unde se joaca.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.