Social 22 August 2007 23:50
Autoritatile romane ancheteaza hainele facute in China, dupa ce in Noua Zeelanda s-a descoperit ca hainele chinezesti contin concentratii mari de substante chimice inflamabile.
Noua Zeelanda a demarat o investigatie asupra importurilor de haine venite din China, dupa ce un post de televiziune a aratat ca hainele de copii aduse din aceasta tara contin un nivel extrem de ridicat de formaldehida, substanta chimica ce, in concentratie mare, poate cauza diferite afectiuni ale pielii, de la urticarie sau arsuri pina la cancer.

Canalul TV3 a descoperit in timpul emisiunii stiintifice „Target“ ca hainele chinezesti din bumbac si lina contin o concentratie de formaldehida de peste 900 de ori mai mare decit limita admisa. De asemenea, doi copii au fost raniti dupa ce hainele s-ar fi aprins, sustine postul de televiziune. Informati de situatia din Noua Zeelanda, inspectorii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor au inceput ieri investigatiile privind hainele chinezesti comercializate in Romania.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.