Social 22 August 2007 11:17
Zeci de mii de oameni din intreaga lume isi risca sanatatea cumparand medicamente destinate cresterii apetitului sexual de la farmaciile de pe internet, fara a beneficia de sfatul unui specialist, potrivit editiei electronice a The Daily Mail.

Riscul este acela ca medicamente periculoase pentru sanatate pot fi cumparate fara recomandarea medicului. Astfel, Marea Britanie este pe locul doi, dupa Statele Unite, in privinta ponderii activitatilor farmaceutice ilegale avand ca mijloc exclusiv de functionare internetul, potrivit unui studiu al MarkMonitor, companie specializata in solutii de prevenire a fraudei online.

Specialistii avertizeaza ca aceste farmacii nu sunt inregistrate si functioneaza ilegal, dar prescriu medicamente pentru disfunctii erectile, boli de inima si stres, iar majoritatea produselor vandute in acest mod sunt falsificate sau expirate.

Raportul arata ca mai mult de jumatate din aceste site-uri nu ofera securitatea tranzactiilor financiare si in acest fel cumparatorii risca sa fie pacaliti sau sa se expuna unor ulterioare fraude de identitate.

MarkMonitor a analizat la nivel global cele mai populare medicamente vandute: Lipitor pentru scaderea colesterolului si Viagra pentru disfunctii erectile. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca fiecare dintre site-urile monitorizate au avut peste 32.000 de vizitatori pe zi, care au cumparat medicamentele fara prescriptie medicala la un pret de cinci ori mai mare decat cel al pietei, informeaza NewsIn.

Charlie Abrahams, directorul executiv pe Europa al MarkMonitor a declarat ca farmaciile ilegale pe internet se extind cel mai probabil cu o rata de 40 pana la 50% pe an, iar ingrijorator este faptul ca cele mai multe medicamente pe care le vand aceste farmacii sunt de fapt falsuri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.