Social 21 August 2007 03:05
Ziarele redefinesc economia

Luni: Gandul incepe saptamana publicand o statistica datatoare de dureri de cap: "Romanii au cumparat intr-un an medicamente de sase miliarde de lei". Usurare in Romania libera pentru ca "Turismul de pe litoral a supravietuit viiturii". Ziarul Financiar arata, in schimb, efectele unei altfel de viituri, financiara si de origine nord-americana: "Criza pietelor externe trage in jos Bursa si leul". Si Adevarul constata "Incertitudini si nervozitate pe pietele financiare globale". Curierul National reinvie spiritul presei din anii �90, alaturand titlul "Leul dresat" unei fotografii cu un splendid rege al junglei. Fireste, este un articol despre moneda nationala.

Marti: Evenimentul zilei umbla "Cu taraba pe litoral", Ziua anunta "Greva foamei la Agricultura", iar Cotidianul le da fiori in stomac taranilor: "Romanii raman si fara mamaliga". Nici restul Europei nu o duce mai bine pentru ca "Se scumpesc alimentele in Uniunea Europeana" (Adevarul). Sfatul zilei vine din Romania libera si se adreseaza romanilor doritori sa investeasca in Africa: "Nu dati mita din prima!". Optimism in Gandul, care crede ca "Reactorul 2 ar putea tine pe loc pretul energiei electrice".

Miercuri: Adevarul ramane preocupat de evolutiile economiei mondiale: "Rau-platnicii americani darama pietele de capital". Cotidianul constata ca roata incepe sa se invarta si in sens invers: "Capsunarii strainilor scot mai multi bani din Romania". Jurnalul National descopera "Nereguli in cocina liderului mondial". Aparitie surprinzatoare in pagina de economie a Gardianului: "Un preot din Neamt ingroapa mortii pe terenul regionalei CFR".


Despre autor:

Saptamana Finaciara

Sursa: Saptamana Finaciara


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.