Social 21 August 2007 01:54
Public entuziast, public divers, foarte atent, tineri si varstnici, turisti in trecere, localnici, sali pline pana la refuz - sala de spectacole a celebrului Cazino, salonul de muzica al Castelului Peles, concerte sustinute de maestrii primului esalon al vietii noastre muzicale, muzicieni sositi din diferitele centre de cultura ale tarii, de asemenea din Elvetia, din Ungaria…
Acestea sunt datele editiei din acest an a intalnirilor muzicale de la Sinaia. Este cea de-a 8-a editie a acestor intalniri desfasurate sub semnul de gratie al exemplului enescian. In domeniul creatiei, in domeniul performantei muzicale interpretative. Caci concertele grupate sub genericul "Enescu si muzica lumii" tind a defini climatul spiritual in care s-a format personalitatea lui George Enescu. Nu se intentioneaza in mod cu totul special a aduce la rampa creatia propriu-zisa a maestrului. si totusi, sositi de la Basel, violonista Adelina Oprean, violistul Thomas Furi, violoncelistul Conradin Brotbek ne-au prezentat "Aubade", o lucrare enesciana de tinerete, interesanta prin intuitia datelor de baza ale mestesugului componistic. Cu participarea aceleiasi echipe de muzicieni, de asemenea in compania pianistei Steluta Radu, a fost prezentat celebrul Cvartet in sol minor de Johannes Brahms, compozitorul pe care adolescentul Enescu l-a intalnit la Viena, la Conservator, in ultimii ani ai sfarsitului de secol.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.