Social 21 August 2007 01:45
Rolul "formidabil" pe care George Mihaita il face in "Revizorul" este suficient pentru a merita sa vezi acest spectacol pe care Teatrul de Comedie din Bucuresti il prezinta, pana pe 27 august, la Edinburgh Fringe Festival, scrie The Times, care noteaza productia cu patru stele din cinci. "
'Bucharest Calling' - unul dintre cele doua spectacole jucate de Teatrul Luni de la Green Hours la Festivalul Fringe de la New York (FringeNYC) - foloseste excelent spatiul restrans de joc si reaminteste publicului de caracterul international al festivalului, titreaza The New York Times. Daca doua dintre teatrele bucurestene si-au adjudecat deja spectatori din alte colturi ale lumii, Odeonul va porni in septembrie in cucerirea parizienilor.

Dupa ce presa britanica a relatat ca George Mihaita a fost amendat pentru ca si-a lovit in cap partenera cu o lampa intr-o camera de hotel, directorul Teatrului de Comedie ajunge din nou in paginile ziarelor, de data aceasta datorita rolului primarului din "Revizorul" de N.V. Gogol, informeaza Mediafax. Cronicarul de la The Times, Robert Dawson Scott, noteaza ca Hlestakov este intruchipat de Stefan Banica Jr., "un cantaret extrem de popular in Romania", dar "pentru cei nefamiliarizati cu piata locala de vedete", George Mihaita este cel care "pune stapanire pe scena cu un rol formidabil care merita de unul singur pretul biletului de intrare". Cotidianul britanic mai scrie ca productia regizata de Horatiu Malaele a fost scurtata pentru a se supune exigentelor festivalului, dar, cu toate acestea, este "o lucrare de maestru", si apreciaza supratitrarea, care s-a ridicat la inaltimea asteptarilor. Spectacolul ii mai are in distributie, printre altii, pe Virginia Mirea, Delia Seceleanu, Valentin Teodosiu, Ion Chelaru.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.