Social 20 August 2007 14:40
Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis ieri o atentionare meteo cod galben pentru 25 de judete si pentru Capitala, potrivit careia in intervalul cuprins intre 22 si 24 august, vremea va fi caniculara, cu maxime ce pot ajunge la 38 de grade, informeaza NewsIn.

Astfel, incepand de miercuri, 22 august si pana vineri, 24 august, in Banat, sudul Crisanei, cea mai mare parte a Olteniei, a Munteniei si a Moldovei si in jumatatea de vest a Dobrogei vremea va fi calduroasa, caniculara dupa-amiaza, iar pe arii extinse se vor inregistra 35-36 de grade. De asemenea, local, in Campia Romana, sunt asteptate valori termice de 37-38 de grade.

Indicele temperatura-umezeala va atinge si va depasi pragul critic de 80 de unitati, conform ANM.
Judetele avertizate asupra caniculei si disconfortului termic sunt Iasi, Vaslui, Galati, Braila, Tulcea, Constanta, Ialomita, Calarasi, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinti, Caras Severin, Timis, Arad si municipiul Bucuresti, precum si, partial, judetele Bacau, Vrancea, Buzau, Prahova, Dambovita, Arges, Valcea si Gorj.

Atentionarile meteorologice cod galben indica fenomene ca averse, descarcari electrice, intensificari de vant, temperaturi ridicate, racirea vremii, care sunt obisnuite pentru zona respectiva, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activitati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.