Social 20 August 2007 23:40
Formulele buy-back sau sale and lease-back pot fi mai avantajoase decit vinzarea propriu-zisa a automobilului.
Societatile specializate pe leasing auto ofera posibilitatea unor combinatii intre leasing si vinzare care va pot ajuta sa va valorificati automobilul personal. Pe fondul cresterii accentuate a vinzarilor de masini second-hand, societatile de leasing au dezvoltat produse mai complexe decit leasingul simplu. Mai precis, compania se poate transforma din finantator in cumparator de masini.

Functionarea optima a sistemului buy-back a determinat cresterea numarului de autoturisme second-hand vindute. Garantia de 6 pina la 24 de luni oferita, informatiile si serviciile puse la dispozitia clientilor au determinat o crestere de peste 90% a volumului de vinzari de autoturisme rulate. De exemplu, Weltauto, marca sub care Porsche Romania isi desfasoara activitatile de rascumparare si vinzare de automobile second-hand, a anuntat ca aproape si-a triplat numarul de contracte incheiate in primele cinci luni ale anului fata de perioada similara a lui 2006. Automobile Bavaria poate vinde orice model auto in sistem buy-back si vine cu o noutate absoluta: permite achizitionarea oricarei marci existente pe piata. Inclusiv cele autohtone pot beneficia de posibilitatea de a fi achizitionate ca avans pentru un automobil nou, marca BMW sau MINI. Daewoo Automobile ofera si ea aceasta posibilitate.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.