Social 18 August 2007 23:21
Prima parte a lucrarilor de modernizare a Salii Palatului s-au incheiat, astfel incat cea de-a XVIII-a editie a Festivalului International "George Enescu" (1-23 septembrie) sa se desfasoare in conditii normale. In acest sens, s-a lucrat la scena, care a suferit modificari importante.

Potrivit ministrului Culturii, Adrian Iorgulescu, incepand de luni se va lucra si la imbunatatirea conditiilor electro-acustice pentru intreaga sala. Acustica Salii Palatului va fi imbunatatita prin folosirea sistemului SIAP, al firmei Salzbrenner Stagetec Mediagroup, dupa ce directorul festivalului Ioan Holender a recomandat o serie de specialisti din Germania si Austria, care au analizat propunerile trimise de organizatori. Potrivit ministrului Culturii, intregul proiect de reabililitare a Salii Palatului si transformare a ei in primul "mall cultural" din Romania se va intinde pana la editia din 2009 a Festivalului Enescu.

Incepand de luni si pana pe 1 septembrie cand se va deschide cea de-a XVIII-a editie a Festivalului International "George Enescu", la Sala Palatului se va lucra la imbunatatirea conditiilor electro-acustice ale salii. "S-au facut toate masuratorile, vrem sa vedem care este nivelul acustic optim, s-a luat legatura cu mai multe firme din strainatate. Nu exista sala in lume cu o capacitate mai mare de 1500 de locuri in care sa se desfasoare manifestari muzicale pe acustica naturala, iar Sala Palatului are 4500 de locuri", a spus Iorgulescu, ieri, intr-un briefing de presa care s-a desfasurat Sala Palatului. "Sala este finalizata din punctul de vedere al scenei. S-au facut imbunatatiri, s-a mai ingustat scena, s-au pus panouri, astfel incat sunetul sa fie propulsat pentru a asigura conditii mai bune pentru concerte", a continuat el, precizand ca nu se va mai interveni asupra scenei. Incepand cu data de 20 agust, probele se vor face cu orchestra, cu cor si, de asemenea, cu public.

Potrivit arhitectului Romeo Belea, cel care a realizat proiectul de transformare a Salii Palatului in primul "mall cultural" din Romania, dupa ce aceasta va fi remodelata total se va ridica la nivelul marilor sali de concerte din Europa. "Scena va avea o flexibilitate foarte mare, apropiata de cea a unei scene de teatru. Arlechinii au fost pusi definitiv, in urmatoarele etape ale proiectului nu vom mai umbla la scena", a spus Belea.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.