Social 18 August 2007 21:29
Polly Pocket si papusile Barbie vor fi scose din magazinele romanesti, dupa ce au fost interzise pe piata americana.
Distribuitorul exclusiv in Romania al jucariilor Mattel va retrage de pe piata romaneasca unele produse ale firmei, dupa ce pe pietele americana si europeana au fost retrase produse similare. Jucariile sint considerate periculoase pentru copii din cauza ca au in compozitie vopsea pe baza de plumb. "Mattel Europa B.V. a comunicat retragerea voluntara de pe piata europeana a urmatoarelor tipuri de jucarii: jucarie de tip ABSargeBB din gama masini turnate seria Cars (avind in componenta un nivel nepermis de plumb, din vopsea); jucarii cu magnet Polly Pocket; accesorii Barbie and Tanner (bastonul din componenta respectivului articol prezinta un magnet care se poate desprinde relativ usor, putind fi inghitit de catre copii). Polly Pocket si Barbie includ magneti puternici de mici dimensiuni ce se pot desprinde de pe bastonul respectivei jucarii, existind riscul de a fi inghititi, aspirati sau introdusi in nas sau in urechi, facind posibila provocarea de probleme medicale interne copiilor care le utilizeaza", au comunicat reprezentantii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC). In urma acestei decizii, societatea Omnitoys, distribuitorul exclusiv pentru Romania al jucariilor Mattel, a anuntat ANPC ca va retrage de pe piata romaneasca respectivele jucarii.

Incepind de luni, 20 august, societatea Omnitoys va deschide o linie telefonica telverde cu numarul 0800 390 300 la care cei care au cumparat respectivele produse pot obtine informatii privind returnarea si inlocuirea acestora. Autoritatea pentru Protectia Consumatorilor va monitoriza actiunea de retragere a acestor jucarii de pe piata romaneasca. Totodata, ANPC desfasoara o actiune de control la nivel national, pentru depistarea pe piata romaneasca a jucariilor respective, fiind vizati in special importatorii de jucarii marcile Fischer Price si Thomas& Friends.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.