Social 17 August 2007 01:17
Lollipop Punk este zona in care Scufita Rosie isi arata coltii si ursuletul de plus il decapiteaza pe iepuras.
In principal, lollipop punk imbina caracteristici de dragalasenie, inocenta si frumusete specifice imaginarului infantil, cu caracteristici sadice/violente/agresive. Plasate intr-un discurs rupt de contextul copilariei creeaza efecte aproape perverse si au un impact puternic asupra privitorului adult. Imaginea arhetipala lollipop punk, derivata la rindul ei dintr-un substrat punk mai vechi, este iepurele crucificat. Iepurele cu ochii scosi (mort) este infipt in usa camerei tale intr-o maniera aproape voodoo. De acolo este foarte putin pina la lucrarile artistei Elizabeth McGrath - ma refer acum la seria „ucigasi de jucarii“ (toykillers) -, altare de sacrificat jucarii, sau la iepurasii si ursuletii mutilati ai lui Luke Chueh.

Autoportretul semnat de Chueh il reprezinta pe el, in costum de ursulet de plus, cu masca intr-o mina si cu o tigara in cealalta, relevindu-si latura viciata. Aceasta reprezentare arata imaginea rasturnata a iconurilor pop contemporane, in care barbatii agresivi, duri si reci scot la un moment dat la iveala o latura gingasa, vulnerabila, sensibila. Iepurasul de plus spinzurat, cu ochii scosi, ursuletul alb, cu miinele pline de singe, jucariile canibale care ucid, tortureaza sau sodomizeaza sint omniprezente in lucrarile lui, exploatind o zona de dragalasenie foarte morbida.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.