Social 17 August 2007 00:10
Numarul restantierilor la plata creditelor bancare a crescut. Potrivit Biroului de Credit, numarul debitorilor cu obligatii restante la mai mult de doua banci s-a majorat, in ultimul an, de la 29.514 persoane la 50.964 persoane.
Chiar daca barbatii detin 61,2% din valoarea totala a restantelor curente inregistrate la Biroul de Credit, recordul la acumularea de datorii apartine unei brasovence, care nu si-a onorat ratele pentru cele 21 de imprumuturi contractate de la nu mai putin de 16 institutii de credit.

Risc crescut in cazul bucurestenilor

"Portretul-robot al restantierului arata in acest moment cam asa: barbat, cu varsta intre 35 si 39 de ani, din Bucuresti, posesor al unui credit de consum de o valoare relativ mica", a declarat ieri serban Epure, directorul Biroului de Credit. El a aratat ca Bucurestiul, cel mai mare consumator de imprumuturi de la banci, detine o patrime din totalul restantelor la nivel national. Un bucurestean a reusit, de altfel, sa acumuleze cea mai mare restanta care figureaza in calculatoarele Biroului de Credit: 135.137 de euro. Un alt cetatean al Capitalei este recordmenul datoriilor in dolari, cu 41.222 USD nerestituiti. Cea mai mare restanta in lei - 202.000 lei - a fost acumulata de un barbat din Covasna.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.