Social 17 August 2007 23:29
In perioada 19-26 august, Sibiul face cunostinta cu cele mai valoroase spectacole din cultura maghiara.

Mindria proiectului Ars Hungarica, prezentat in cadrul programului Capitalei Culturale Europene, este spectacolul „Istvan a kiraly“ („Stefan Regele“). Pe 23 august, monumentala opera rock va fi prezentata la Sibiu, pe stadionul municipal al orasului.

Superproductia maghiara este cea care detine recordul celui mai numeros public prezent vreodata la un spectacol cultural organizat in Transilvania, acum patru ani, in apropiere de Miercurea-Ciuc. Atunci, peste 500.000 de spectatori au fost prezenti la concert pentru a urmari lupta dintre regele crestin Stefan, care dorea crestinarea maghiarilor, si fratele sau pagin, Koppany. In capitala culturii, opera va fi prezentata in distributia originala, cu Varga Miklos in rolul regelui Stefan si Vikidal Gyula in rolul lui Koppany. Muzica si textul sint compuse de Szorenyi Levente si Brody Janos.

Cea de-a doua parte a proiectului cultural Ars Hungarica a pregatit Capitalei Culturale Europene cel mai gustos „gulas„ cultural al anului. Din 19 pina in 26 august, toti cei aflati la Sibiu vor avea ocazia sa guste delicatesele culturii maghiare. In perioada Saptaminii Maghiare vor fi organizate mai multe conferinte internationale si nationale, spectacole cultural artistice, concerte de muzica clasica, populara maghiara, usoara, gale de opera, recitaluri, dansuri populare, tirguri de carte si spectacole pentru copii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.