Social 16 August 2007 21:16
Dupa proiectia filmului „Restul e tacere“ la Festivalul de la Locarno, regizorul roman a fost laudat de publicatia „Hollywood Reporter“.

Pelicula lui Nae Caranfil „Restul e tacere“, care a putut fi vizionata in cadrul Festivalului de Film de la Locarno, e recomandata pentru desavirsirea educatiei cinematografice, conform „Hollywood Reporter“, citata de NewsIn. Cunoscuta publicatie spune ca filmul lui Caranfil, o poveste despre realizarea primei pelicule mute romanesti, demonstreaza ca cinematografia nu s-a schimbat prea mult in cei aproape o suta de ani care au trecut de atunci.

„Restul e tacere“ a putut fi vazut in premiera intr-o proiectie nocturna la Festivalul de Film Transilvania in luna iunie si va intra pe marile ecrane din Romania abia in martie 2008. Pelicula e un proiect „gestat“ de Caranfil vreme de aproape 19 ani si relateaza povestea filmului „Independenta Romaniei“, din 1911. Aproape intregul potential dramatic al filmului se consuma intre actorii principali: Marius Florea Vizante e un tinar regizor aspirant, care apeleaza la afaceristul excentric jucat de Ovidiu Niculescu pentru realizarea unui film despre razboiul din 1877 impotriva turcilor.

Prima parte a filmului, care prezinta dificultatile cu care se confrunta un regizor in 1911, este o excelenta comedie, care poate fi gustata, dupa cum demonstreaza si cronica elogioasa din „Hollywood Reporter“, si de publicul cinefil din strainatate.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.