Social 16 August 2007 15:56
Presedintele Institutului National al Magistraturii, Mihai Selegean a declarat astazi ca numarul de posturi scoase la admitere anul acesta este unul record. Astfel, anul acesta sunt scoase la bataie 240 de posturi dintre care 100 sunt alocate pentru ocuparea functiei de judecator si 140 pentru ocuparea celei de procuror, informeaza NewsIn.

"Anul acesta sunt scoase la concurs cele mai multe posturi din istoria Institutului National al Magistraturii, 240. In ultimii trei ani au fost aproximativ 180 de posturi, dar au fost si ani cu 150 sau chiar 120 de posturi", a declarat Selegean.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) prin Institutul National al Magistraturii (INM), organizeaza la Bucuresti concursul de admitere care va incepe in data de 30 august. La aceasta data este programata proba scrisa eliminatorie, de tip grila, de verificare a cunostintelor juridice la materiile: drept civil, drept procesual civil, drept penal, drept procesual penal.

Pe 11 septembrie este programat testul de verificare a rationamentului logic, iar in perioada 12 - 18 septembrie candidatii vor sustine interviuri.

La concursul de admitere in Institutul National al Magistraturii au dreptul sa participe persoanele care indeplinesc conditiile prevazute de articolul 14 alin (2) din Legea nr.303 din 2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor.

Astfel, la concurs se poate inscrie persoana care are cetatenia romana, domiciliul in Romania si capacitate deplina de exercitiu, este licentiata in drept, nu are antecedente penale sau cazier fiscal, cunoaste limba romana si este apta din punct de vedere medical si psihologic pentru excercitarea functiei.
Pentru admiterea la INM, candidatul trebuie sa obtina o nota de cel putin 7.

Afisarea rezultatelor la concursul care incepe pe 30 august este programata, conform calendarului de concurs pe data de 19 septembrie. Intre 20 si 25 septembrie se depun si se solutioneaza ultimele contestatii, iar rezultatele finale vor fi afisate pe 25 septembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.