Social 15 August 2007 00:34
Daca este constient de calitatile lui si increzator in propriile forte, socializeaza mai usor decat daca ii atragi mereu atentia ca nu face nimic bine.

Nu trebuie sa-ti rasfeti copilul si sa-i faci toate poftele pentru ca acesta sa devina puternic. Intre un copil bine educat si unul vesnic mofturos este o diferenta considerabila.

„Scoala reprezinta un moment decisiv pentru copil: fie se integreaza, fie este retras si nimeni nu il observa. Se poate intampla ca si cel mic sa vrea sa faca parte dintr-un grup, dar sa fie respins de ceilalti copii. In acest caz, are mare nevoie de prietenia parintilor si cu putin ajutor isi va gasi si locul in colectiv”, explica psihoterapeutul britanic Paula Hall intr-o analiza BBC.

> Asculta-l, daca vrei sa-l cunosti. Trebuie sa-i arati copilului ca ai incredere in el si sa-i spui des ca este o persoana adorabila si ca cei din jur au nevoie de el.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.