Primaria sectorului 4 reuseste cu greu sa readuca in legalitate a doua piata agroalimentara ca marime din Bucuresti

Primaria sectorului 4 a incercat ieri sa preia in forta administrarea Pietei Sudului, a doua ca marime din Bucuresti. Viceprimarul Radu Silaghi, desemnat de primarul Adrian Inimaroiu sa rezolve problema veche a pietei, a fost trimis in prima linie. Inca de la ora 6.00, el a sosit in piata si a coordonat trupele de gardieni, jandarmi si politisti venite sa asigure ordinea publica.

La ora 6.45, oamenii primariei de la Administratia Pietelor au intrat printre vanzatorii de la tarabe, ca sa incaseze chiria pentru fiecare loc. Administratorii de la firma Comprest, inventata de Marin Lutu si mafiotii sai in anul 1999, au incercat sa se opuna si sa-i intimideze pe vanzatori, mai ales ca se bazau si pe fortele unei firme de protectie. Ulterior, vazand hotararea oamenilor primariei si numarul mare al oamenilor de ordine, ei au cedat. Astfel, primaria de sector a reusit sa incaseze primele chirii de 40.000 de lei/taraba de la comerciantii care nu apucasera sa plateasca sume mult mai mari la firma care continua sa administreze ilegal piata. Cu toate acestea, mafiotii au venit imediat dupa incasatorii oficiali, ca sa mai ia de la vanzatori diferenta pana la 100.000 de lei pe taraba.

Aplicata de mai multa vreme - de cand raspunderea asupra administrarii a trecut in responsabilitatea viceprimarului -, aceasta tactica a autoritatilor a dat deja roade, astfel ca mai mult de jumatate din comercianti au inteles sa incheie noi contracte cu Administratia Pietelor de la primarie. In anul 1999, Piata Sudului trecuse ilegal in administrarea firmei Comprest, la care erau actionari toti consilierii sectorului 4 (si care, conform legii, nu aveau voie sa voteze acest lucru). In urma scandalului din presa, primarul de atunci, Marin Lutu (PNTCD), a fost arestat, dupa care au urmat lungi si complicate procese penale, civile si comerciale, unul dintre ele vizand anularea licitatiei contrafacute.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.