Majoritatea posturilor care au obtinut licente audiovizuale si care trebuie sa-si inceapa emisia pana la sfarsitul anului sunt statii locale ale marilor retele de televiziune. Cele mai multe licente detin societatile Pro TV SA, care opereaza postul Pro TV, (11 licente), Realitatea Media SA, care opereaza Realitatea TV, (9 licente), societatea TV Antena 1 SA, care opereaza postul Antena 1, (7 licente) si SBS Broadcasting Media SRL, care opereaza postul Prima TV, (7 licente), informeaza NewsIn.

Societarea Pro TV SA detine, printre altele, licente pentru noile posturi Info Sport si Business Club si pentru statii locale la Alexandria, Focsani si Novaci. Societatea Realitatea Media SA are licente pentru statii in localitatile Timisoara, Constanta, Campulung, Deva si Delta (Tulcea).

Termenul de intrare in functiune a expirat in data de 3 iulie pentru licentele audiovizuale a doua dintre cele 63 de posturi care trebuie sa inceapa sa emita pana la sfarsitul anului, 2BBaby si 4 Teen Wave, ambele licente detinute de societatea Galu Communication SRL Bucuresti.

Potrivit Legii audiovizualului, o societate care a primit licenta audiovizuala pentru un post de televiziune sau de radio trebuie sa inceapa sa emita in termen de un an, beneficiind, la cerere, si de o prelungire de sase luni, cu acordul CNA. Daca emisia nu incepe in termenul stabilit de lege, licenta este retrasa.

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) este autoritatea publica autonoma, aflata sub control parlamentar, care reglementeaza activitatea radiodifuzorilor. CNA elibereaza licente audiovizuale, autorizatii de retransmisie si decizii de autorizare audiovizuala.