Potrivit politiei maghiare, citate de agentia de presa MTI, cei noua au fost raniti in urma ciocnirii frontale dintre un autoturism si un microbuz, pe autostrada care duce catre aeroportul Ferihegy, din Budapesta.

Automobilul implicat in accident era inmatriculat in Cehia, iar soferul este de origine ceha. Ambasada Romaniei nu are pana in prezent date exacte despre identitatea celor patru romani spitalizati, informeaza NewsIn.

Drumul catre aeroport a fost inchis temporar pentru ancheta.

In ultimul an, 12 romani au murit si 45 au fost raniti in sapte accidente rutiere in Ungaria. Astfel, in 10 martie, doi cetateni romani au murit, iar unul a fost ranit pe o autostrada din tara vecina. Cei trei romani circulau cu un autoturism inmatriculat in Italia si se indreptau spre Sighetu Marmatiei. Potrivit politistilor din Ungaria, accidentul s-a produs fiindca soferul a adormit la volan.

Luna trecuta, sapte romani au murit si alti 16 au fost raniti in urma coliziunii dintre un autobuz si un trailer. Accidentul a avut loc intre orasele Mako si Szeged, pe un pod de pe raul Mures, in apropierea frontierei cu Romania.