Nu poti sa nu ai rezerve fata de cladirea uriasa care te apasa din capatul Bulevardului Natiunilor Unite. Dar, cu siguranta, nici nu poti s-o ignori.

Dupa Pentagon, Casa Poporului este a doua cladire administrativa din lume ca inaltime, asa cum insista orice pliant si Andreea, unul dintre ghizii turistici de-aici. Multi considera ca este un simbol comunist urat, inutilizabil, iar turistii sunt atrasi mai degraba de legendele care circula pe seama cladirii.

Casa Poporului se intinde peste cei 330.000 de metri patrati pe care a fost cladita, de-ti ia mai bine de trei sferturi de ora doar ca s-o inconjori. De-o parte si de alta: parcuri, unde isi mai fugaresc bucurestenii cainii si plictiseala.

Un tur prin cateva sali ale cladirii nu te costa decat 5 lei daca esti cetatean roman si e gratis daca, pe deasupra, mai esti si student. Daca ai pasaport pe alta limba, biletul poate sa te coste 20 lei. E ceea ce se numeste ca Palatul Parlamentului e „vizitabil” si ca se exploateaza mai mult sau mai putin turistic.