Social 13 August 2007 00:50
Cel mai urat simbol comunist al Epocii de Aur: proiect nascut din imaginatia unui dictator megaloman si paranoic.

Nu poti sa nu ai rezerve fata de cladirea uriasa care te apasa din capatul Bulevardului Natiunilor Unite. Dar, cu siguranta, nici nu poti s-o ignori.

Dupa Pentagon, Casa Poporului este a doua cladire administrativa din lume ca inaltime, asa cum insista orice pliant si Andreea, unul dintre ghizii turistici de-aici. Multi considera ca este un simbol comunist urat, inutilizabil, iar turistii sunt atrasi mai degraba de legendele care circula pe seama cladirii.

Casa Poporului se intinde peste cei 330.000 de metri patrati pe care a fost cladita, de-ti ia mai bine de trei sferturi de ora doar ca s-o inconjori. De-o parte si de alta: parcuri, unde isi mai fugaresc bucurestenii cainii si plictiseala.

Un tur prin cateva sali ale cladirii nu te costa decat 5 lei daca esti cetatean roman si e gratis daca, pe deasupra, mai esti si student. Daca ai pasaport pe alta limba, biletul poate sa te coste 20 lei. E ceea ce se numeste ca Palatul Parlamentului e „vizitabil” si ca se exploateaza mai mult sau mai putin turistic.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.