Social 13 August 2007 23:14
Romanii pot candida din septembrie pentru noi joburi europene, care ofera salarii de la 2.500 de euro in sus

In al doilea semestru al lui 2007 vor fi lansate o serie de competitii pentru urmatoarele posturi permanente: sefi de divizii in domeniile drept, economie, administratie publica europeana, relatii externe, relatii publice, informare si comunicare, lingvistica, dar si asistenti in domeniul managementului financiar si al resurselor umane si administratiei publice. Aceste posturi, potrivit euroconcurs.ro, sint adresate exclusiv cetatenilor romani.

In afara de acestea, romanii mai pot concura alaturi de ceilalti cetateni ai UE pentru ocuparea altor posturi europene: asistenti in domeniile IT, comunicatii, managementul proiectelor, chestiuni juridice, audit, economie, resurse umane, statistica si administratie. In plus, se cauta si ingineri constructori, medici, asistente, auditori, administratori si asistenti ai biroului european antifrauda, dar si ai inspectorilor nucleari si ai agentilor de paza.

Pentru un job din categoria administratori sint obligatorii studiile superioare, in timp ce pentru un job din categoria asistenti sint suficiente studii medii si un numar de minimum trei ani de experienta in domeniu. Candidatii care vor fi admisi vor putea avea salarii care pleaca de la 2.500 de euro lunar, pentru posturi ca secretar sau asistent, si cresc pina la 4.000 de euro, in cazul administratorilor simpli. 14.000 de euro pe luna au doar cei cu functii de conducere. In afara de salariu, functionarii europeni beneficiaza si de o serie de alocatii - pentru familie, locuinta, copil, educatie si expatriere, potrivit euroconcurs.ro.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.