Social 11 August 2007 16:38
Administratia Nationala "Apele Romane" (ANAR) anunta ca vineri noapte s-a finalizat reabilitarea tuturor plajelor distruse de furtunile din zilele precedente,informeaza NewsIn.

Potrivit ANAR, pana in prezent, pe plaje au fost transportate 1.600 de tone de nisip.

Directia Apelor Dobrogea-Litoral a realizat lucrarile de ecologizare a plajelor care au inca nisip umed (Esplanada, Olimp, Cap Aurora), innisiparea plajei Steaua de Mare din Eforie Nord, precum si finisarea plajelor din Eforie Sud si Costinesti.

"Lucrarile de reabilitare a plajelor s-au facut cu prioritate. In aceasta perioada, Apele Romane au lucrat noapte de noapte pentru a asigura turistilor, in cel mai scurt timp posibil, plajele refacute in totalitate pentru acest weekend", a declarat directorul general al ANAR, Marius Postelnicescu.

Reprezentantii Directiei Apelor Dobrogea-Litoral au estimat ca operatiunile de refacere a plajelor afectate de ploile din ultimele zile costa aproximativ 500.000 de lei.

Mai multe hoteluri si zeci de locuinte din sudul litoralului au fost inundate in urma ploii torentiale de marti noaptea, care a distrus si mai multe portiuni de plaja, iar in statiunile Eforie Sud si Eforie Nord au fost alunecari de teren in zona falezelor.

Potrivit Prefecturii Constanta, aproape o suta de case, hoteluri, vile turistice au fost inundate in Eforie Sud si Nord, Tuzla, Costinesti, Agigea, Neptun si Mangalia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.