Social 11 August 2007 11:32
Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a declarat joi la Craiova, ca legea farmaciilor „va inchide bucla reformei“ in domeniu, transmite corespondentul NewsIn.

„Incercam sa promovam noua lege a farmaciilor, cu acordul Comisiei Europene si sa inchidem bucla reformei in domeniul sanatatii. Celor din spitale le-am explicat ce o sa urmeze, ce se va intampla prin descentralizare“, a declarat Nicolaescu. Totodata, acesta sustine ca este multumit de felul in care decurge programul de evaluare a starii sanatatii, spunand ca acum, „sanatatea chiar este pe primul loc“.

Prezent la Craiova pentru a inaugura mai multe obiective de investitie in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta, ministrul sanatatii a discutat atat cu membri ai sidicatelor din domeniu, cu reprezentantii Colegiului Medicilor, cat si cu directorii unitatilor medicale din judet. „Am avut mai multe discutii cu membrii sidicatelor, cu cei ai Colegiului Farmacistilor si cu cei din Colegiul Medicilor. In continuare, il rog pe prefectul judetului sa medieze orice problema aparuta intre acesti factori si, daca va fi nevoie, bineinteles ca va interveni si ministerul“, a declarat Eugen Nicolaescu.

Ministrul a anuntat ca judetul Dolj va primi, in urmatoarea saptamana, o suma cuprinsa intre 6 si 7 milioane de lei pentru investitii in domeniul reformei sanatatii. „Banii vor fi gestionati de Autoritatea pentru Sanatate Publica (ASP) Dolj si, cel mai probabil, si Spitalul Judetean de Urgenta Craiova va primi o suma defalcata pentru investitii in aparatura medicala“, a explicat Nicolaescu. Acesta s-a referit si la achizitionarea unui nou tomograf pentru Spitalul Judetean de Urgenta Craiova, din cauza faptului ca cel vechi nu functioneaza de mai multe luni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.