Centura Captalei, o sosea care a inghitit zeci de milioane de euro in ultimii ani, este locul unde zilnic sute de soferi se tårasc bara la bara. Calvarul celor care vor sa evite „haosul“ din Bucuresti se va termina peste aproximativ doi ani, afirma autoritatile. In acest timp, se vor derula lucrari de modernizare, in valoare de aproximativ 70 milioane de euro. Largirea centurii Capitalei la patru benzi, un proiect de pe vremea fostului ministru PSD Miron Mitrea, ar fi trebuit sa fie finalizat din 2005. Potrivit ministrului transporturilor, Ludovic Orban, se pregateste inceperea lucrarilor pentru largirea la patru benzi a partii de nord a centurii, in lungime de 21 km.

Ministrul transporturilor, Ludovic Orban, ne-a declarat ca lucrarile la centura veche a Capitalei vor incepe luna viitoare. „Au fost derulate trei licitatii pentru largirea la patru benzi a partii de nord a centurii Capitalei. Dupa obtinerea autorizatiilor de constructie si dupa finalizarea procedurilor de expropriere, vor incepe lucrarile. Pana la sfarsitul lui 2009, legatura intre autostrada Bucuresti-Pitesti si Bucuresti-Constanta va fi la nivelul a patru benzi de circulatie“, a spus Ludovic Orban.

Startul lucrarilor, intre Chitila si Voluntari

Proiectul de modernizare a centurii de nord a Capitalei se va intinde pe o distanta de aproximativ 21 km intre Chitila si Voluntari. „In prima faza, lucrarile de largire la patru benzi vor atrage investitii de pana in 150 milioane de lei (circa 50 milioane de euro), urmand ca, ulterior, suma sa fie majorata in functie de valoarea lucrarilor. In total, valoarea lucrarilor va fi de circa 70 milioane de euro“, a mai declarat ministrul transporturilor. Lucrarile la centura de nord a Capitalei ar fi trebuit sa inceapa de anul trecut, dar Guvernul nu a alocat fonduri. In acest an, sumele pentru largirea centurii se vor aloca din Fondul de Dezvoltare, ne-au spus reprezentantii Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR).