Social 10 August 2007 00:15
Ani buni, China a fost o destinatie pentru afaceri. In ultimul timp, multi romani merg pentru Marele Zid sau pentru Orasul Interzis.
Celebra Piata Tiananmen nu trebuie sa lipseasca din circuitul turistilor

China, tara care a trecut de la monarhie direct la comunism, reprezinta una dintre primele destinatii turistice frecventate de romani. In primii ani de dupa 1989, aici mergeau multi dintre proprietarii de magazine. Nu pentru a vedea Orasul Interzis, ci pentru a se aproviziona cu geci din piele sau stilouri. Operatorii de turism spun ca in prezent situatia s-a schimbat. Marele Zid a devenit un loc pe care multi romani isi doresc sa-l vada. Pentru aceasta, ei vor trebui sa plateasca destul de mult: cel putin 1.000 de euro.

Ceea ce vor vedea ii va convinge probabil ca merita sa dea acesti bani. Principala atractie ramine Marele Zid, cu o lungime de 6.700 km. Acesta traverseaza cinci provincii. A fost construit in scop de aparare, pentru a stopa populatiile ce incercau sa “rupa” o parte din imensul teritoriu. Nu trebuie pierdut prilejul de a vedea Mormintele Ming. Evident, nu trebuie uitat Orasul Interzis, Palatul Imperial. Complexul cuprinde 9.999 de cladiri, pe o suprafata totala de 720.000 mp. Alte optiuni sint Piata Tiananmen si Palatul de Vara unde este cea mai bine conservata gradina regala din China.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.