Social 9 August 2007 00:35
„Europa Galante” a fost initiata de dirijorul Fabio Biondi ca un proiect de a impune prezenta muzicii italiene din secolele trecute, marcata de stilul baroc.
Succesul obtinut apartine desigur repertoriului, dar si selectiei de interpreti de mare calitate. De altfel, chiar prima inregistrare cu concerte de Vivaldi a fost distinsa cu premiile „Cini din Venetia si „Choc de la Musique”,din Paris, fiind urmate de distinctii pentru realizarea altor proiecte cu muzica de Locatelli, Alessandro Scarlatti. „Europa Galante” sustine programe in sali de concert si teatre la Milano, Tokyo, Amsterdam, New York, readucand publicului creatii uitate de Caldara, Leo, si fiind oaspete permanent al Festivalului Alessandro Scarlatti din Palermo, unde a initiat reluarea tuturor titlurilor marelui compozitor italian. In repertoriul ansamblului sunt prezente si operele italiene de Händel.

Cel mai important proiect actual este integrala motetelor de Vivaldi, cvintetele de Boccherini. Cu oratoriile din repertoriu ansamblul a fost recent prezent in Spania, la Festivalul din Istambul, in America de sud. Sub conducerea lui Fabio Biondi, un autentic pionier al redescoperirilor muzicale italiene, ansamblul va prezenta in Festivalul enescian (8 septembrie, Ateneul Roman, concertele de noapte) creatii de Vivaldi, Geminiani, opera „Narciso” de Scarlatti, de fapt, pentru noi, prime auditii peste secole.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.