Fostul lider al minerilor, Miron Cozma, a fost la un pas de a fi atacat, ieri, de o batranica al carei fiu a fost paralizat dupa o bataie "minereasca".
Miron Cozma a fost adus, ieri, la Inalta Curte de Casatie, instanta care il judeca in dosarul mineriadei de la Costesti. Magistratii au fost siliti, inca o data, sa amane procesul la solictarea lui Cozma. Acesta le-a spus ca e grav bolnav si ca are multe sa le povesteasca, dar nu poate face fata unei audieri de 3-4 ore. "Luceafarul Huilei", asa cum a fost poreclit Cozma, a mai cerut ca dosarul lui sa fie judecat separat, tocmai pentru a avea timpul necesar sa fie audiat pe indelete.

APEL LA CIUFULEALA

Vestea taraganarii procesului a starnit nemultumirea parintilor jandarmilor batuti de mineri la Costesti. "Ia uita-te ce baiat mi-ai omorat", a strigat Janeta Ionita la Cozma, aratandu-i fotografia fiului sau batut de mineri. Batrana a sugerat ca atunci, in apropiere, se afla si Miron Cozma, care nu a a intervenit sa-i opreasca pe mineri. Femeia a povestit ca baiatul a ramas paralizat in urma loviturilor primite, si de atunci, il hraneste cu lingurita, aducand in sprijinul afirmatiilor sale mai multe acte medicale. Cozma nu i-a spus nimic batranei, iar furia acesteia a crescut: "Ti-ai luat vila si mi-ai omorat baiatul. Trebuia sa bag mana in parul tau", a strigat Janeta Ionita inainte ca Miron Cozma sa fie scos din sala de judecata de politisti.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.