Social 9 August 2007 00:03
Valorile adevarate nu cunosc granite. Moartea lui Florian Pittis a indoliat in Romania o intreaga generatie in blugi. Presa straina comenteaza disparitia “eroului folk” al tarii noastre.
In Romania comunista, putini au fost aceia care au indraznit sa nu tina cont de linia impusa de regimul politic. Unii au reusit sa gaseasca o supapa de salvare in arta, in muzica, comenteaza BBC intr-un text amplu dedicat personalitatii complexe a lui Florian Pittis. BBC considera ca Pittis a reusit sa castige respectul catorva generatii prin cariera sa care nu a acceptat bariere.

VESTEA

Anuntul mortii lui Motu Pittis a facut inconjurul lumii, fiind preluat, prin intermediul agentiei de presa Associated Press, de posturi de televiziune, radiouri si ziare din mai multe tari. BBC i-a dedicat marelui artist un amplu comentariu axat, evident, pe meritele deosebite ale acestuia in educarea tinerilor. Fox News, Guardian, San Francisco Chronicle, Houstron Chronicle sau International Herald Tribune, editia europeana, sunt doar cateva dintre posturile de televiziune sau ziarele care au evocat personalitatea lui Pittis, omul care “a reusit sa popularizeze formatiile rock occidentale in Romania comunista”.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.