Social 9 August 2007 23:36
Pretul biletelor de tren a crescut in ultimul an cu o treime. In septembrie e posibila o scumpire de cel putin sapte la suta.
„Nu stim in acest moment cu cit vom majora tarifele. Trebuie sa primim mai intii coeficientii de indexare in raport cu nivelul inflatiei si abia atunci vom putea calcula cu cit va creste pretul biletelor“, a spus directorul general al CFR Calatori, Alexandru Noaptes. Potrivit legii, CFR poate majora trimestrial preturile cu maximum 7% peste nivelul inflatiei. Scumpirea va fi decisa dupa o analiza a traficului din aceasta vara. Directorul CFR admite insa ca scumpirea este riscanta. „Daca tarifele vor fi majorate, riscam sa pierdem calatori, dar totodata cresterea este impusa de majorarea preturilor la combustibil, la energie si de cresterea salariilor“, spune Noaptes.

De la 1 septembrie 2006, tarifele de calatorie cu trenul au crescut cu 31%, iar o majorare, luna viitoare, cu 7% a preturilor ar determina o crestere a acestora de 34%.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.