Social 9 August 2007 17:16
Primaria Capitalei le va solicita firmelor care detin licente taxi sa prezinte, incepand de joi, documente prin care sa demonstreze ca detin un parc auto propriu. Prin aceasta masura se intentioneaza eliminarea speculantilor care au obtinut autorizatii, dar functioneaza cu masini inchiriate, a declarat pentru Mediafax Gheorghe Udriste, directorul general al Instrastructurii si Serviciilor Publice din cadrul Primariei Bucuresti.

Noua legislatie privind transportul in regim de taxi prevede ca titularii de autorizatii sa detina masinile in proprietate. Se va elimina astfel notiunea de „parc inchiriat”, iar firmelor care detin licente nu le vor ramane decat doua variante: fie sa renunte la licente, fie sa isi cumpere masini.

Titularii de licente taxi care au autovehicule inchiriate vor prezenta, pentru fiecare dintre autovehicule, urmatoarele documente: autorizatia taxi si contractul de inchiriere (ambele in original); cartea de identitate a autovehiculului (copie semnata si stampilata), adeverinta privind persoana desemnata si administratorul.

De asemenea, pana la data de 6 septembrie 2007, toti operatorii care detin autorizatii taxi vor declara pe propria raspundere cate dintre autovehiculele detinute cu contracte de inchiriere le vor putea schimba cu autovehicule detinute cu titlu de proprietate sau in temeiul unui contract de leasing pana la data de 1 decembrie 2007. Toate documentele vor fi depune la Registratura Primariei Municipiului Bucuresti din Bulevardul Regina Elisabeta, nr. 16, in atentia Directiei Generale de Infrastructura si Servicii Publice - Directia Transporturi Drumuri Sistematizarea Circulatiei.


Despre autor:

Antena 3

Sursa: Antena 3


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.