Social 8 August 2007 23:45
Din cei 1,5 milioane de copaci din Capitala, aproape un milion risca sa se prabuseasca la furtuni.

Locatarii se impotrivesc defrisarilor pe motiv ca li se distruge spatiul verde.

Edilii vor sa inlocuiasca copacii batrani, care reprezinta un pericol, cu altii mai tineri.

La fiecare furtuna mai puternica din Capitala, arborii inalti si batrani care s-au prabusit au produs pagube materiale si chiar au facut victime printre oamenii aflati in apropierea lor. Edilii au taiat si toaletat
o parte din copacii mari, insa pericolul exista in continuare.

Aproape un milion de copaci au varste de peste 30 de ani si risca sa cada in timpul furtunilor care s-au inmultit in ultima vreme. De multe ori, oamenii ii alunga pe angajatii de la administratiile domeniului public care vor sa taie din copaci pe motiv ca distrug spatiul verde.

Pe moment, ei nu se gandesc la pericolul pe care il reprezinta arborii si la tragediile care pot fi evitate prin toaletarea sau defrisarea copacilor batrani.

Statistici ingrijoratoare

Edilii au anuntat ca vor incepe in aceasta saptamana sa verifice starea copacilor din oras si sa-i inlocuiasca pe cei care reprezinta un pericol.

Planurile sunt marete: Videanu vrea sa planteze 200.000 de platani si artari canadieni, proiect care a fost deja aprobat de consilierii generali.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.